Ruta danas

Vizija – stvaranje ekološki osvještene sredine koja svoj razvoj temelji na vlastitim prirodnim resursima poštujući tradiciju i nadograđujući je.

Misija – očuvanje izvornih vrijednosti i poboljšavanje društvenog, kulturnog, ekološkog i turističkog identiteta otoka Cresa, u skladu s programom održivog razvoja otoka.

Strateške smjernice - oživljavanje i očuvanje starih zanata, iskustava i tradicije.Prenošenje vlastitih znanja i stečenih iskustava.

Dosadašnjim radom Udruga Ruta  postala je prepoznatljiva upravo po vuni. Iako ekološki problem vune na otoku Cresu, pa ni u Hrvatskoj, još uvijek nije riješen, Ruta je uspješno iskoristila odbačeno vuneno bogatstvo te popularizirala rad s vunom.

Postali smo prepoznati u široj javnosti i zajednici kroz mnogobrojne kreativne radionice filcanja, nastupe na sajmovima i izložbama. Kao uspješan primjer dugogodišnjeg vrijednog rada, novih ideja i razvijanja projekata, često smo prisutni u medijima koji nas podržavaju i prepoznaju naš rad.

Naš današnji rad temelji se na: promicanju umjetničkog izražavanja, kreativnog rada s djecom i mladima, promociji vune i otočne tradicije kroz brendiranje naših proizvoda, te obogaćivanju turističke ponude otoka Cresa kroz kreativne radionica za domaće i strane goste.

Smjer razvoja Udruge Ruta je daljnje razvijanje i realizacija projekata vezanih uz filcanje vune te organizacija i sudjelovanje na izložbama.