Vunena priča u Cresu

Na početku ljetne turističke sezone Udruga Ruta ugostila je ‘Vunenu priču’na Trgu Frane Petrića u Cresu. Ruta je predstavila radove nastale u projektu ‘Pogled s poneštrice’, u kojem su sudjelovala djeca iz Osnovne škole Frane Petrića. Održana je i besplatna radionica filcanja za mnogobrojne turiste i creske osnovnoškolce koji su s ponosom pokazali svoje vunene majstorije.
Osim Rutinih radova, svoju su vunenu priču ispričale i udruge Goranske vunarice iz Ravne Gore, te udruga Zona kreative iz Bjelovara. Uz ugodne zvuke otočkog jazza Astrid Kuljanić koji je pratio radionicu, u predvečerje je poseban užitak priredio trio Riemann Zeta iz Zagreba s jazz i rock-obradama te autorskim skladbama, a sve to gosti su pratili sjedeći na vunenim prostirkama osjećajući se kao u dnevnom boravku.

Drugo jutro u prostorijama udruge Ruta održane su i besplatne radionice filcanja slike, lutke zijevalice i futrole za naočale, koje su razveselile i djecu i njihove roditelje. Uz male tajne filcanja kojima su ih podučile iskusne filcerice, sudionici su svoje radove ponijeli kućama s uspomenom na zanimljivo i ugodno druženje.

Comments are closed.